Smertefrit facelift til Syddansk Universitet

Syddansk Universitet har længe benyttet Sitecore platformen til håndteringen af deres hjemmesideaktiviteter. Faktisk så længe, at de igennem årene er kommet op på over 900.000 sideelementer med over 113.000 sider.

Disse elementer vedligeholdes af mere end 900 redaktører, der tilsammen har til opgave at formidle universitetets budskaber, fagspecifikationer, emner mm. til de studerende.

Forrige Næste

Lidt baggrundsinfo

SDU har fem fakulteter med over 32.000 studerende, heraf næsten 20 % fra udlandet, og over 4.000 ansatte fordelt på hovedcampus i Odense samt regionale campusser i Slagelse, Kolding, Esbjerg og Sønderborg.

Med omkring 115 uddannelser inden for humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab, sundhedsvidenskab og ingeniørvidenskab, sørger SDU for at tilbyde en lang række muligheder og er på den måde med til at bidrage med udvikling og vækst i samfundet.

Ny Sitecore, nyt indhold eller hvad?

Syddansk Universitet besluttede samtidig med, at de gerne ville have en ny visuel identitet, at opgradere deres Sitecore platform.
Da den gamle løsning kørte på en ældre version af Sitecore, var det oplagt, at man på samme tidspunkt tog stilling til indholdet.

Når man har så stor en løsning med så mange sideelementer, er det naturligt, at man ønsker at konvertere sit indhold fremfor at skulle oprette det på ny. 

Men hvordan skulle man håndtere det nuværende indhold? Hvilket indhold var fortsat relevant? Hvilket indhold var forældet?

Det var relevante spørgsmål at stille og det krævede en grundig gennemgang og analyse for at sikre, at kun det relevante indhold blev konverteret til den nye løsning.

Løsning

Da løsningen var så omfattende og der var så mange sidelementer i den gamle løsning, var det en forudsætning at indhold blev verificeret og vurderet inden det blev overført til den nye løsning. 

Alt unødigt "rod", som sider, elementer mm. som ikke blev anvendt længere skulle frasorteres.
Til at håndtere dette, udviklede Cabana sammen med SDU en løsning, der gav redaktørerne et overblik over sider, hvor forskellige parametre og statistik var påført, så der kunne tages stilling til om den enkelte side skulle overføres.

Det var et omfattende arbejde, som resulterede i, at der blev skåret kraftigt ned i antallet af sideelementer. Løsningen blev langt mere overskuelig efter, at man havde taget stilling til, hvilke elementer, der skulle overføres.

Selve overførslen af alle elementerne blev foretaget med Cabanas egenudviklede konverteringsprogram kaldet Sitecore Converter, hvor det er muligt at udvælge indholdselementer fra én løsning til en anden.

Overskueligt resultat - også på mobilen

Det er tydeligt, at der er blevet ryddet op i indholdet: Der er fjernet næsten 500.000 items ved konverteringen. Dette har gjort, at der idag er skåret ind til benet i forhold til mængden af information på siden. Derved er relevant information også lettere at finde frem til, både for nuværende og kommende studerende.

Hos Cabana fandt vi både ekspertviden om Sitecore og realisme. Den kombination skaber gode websites! Med funktionelle komponenter og sideredigering har vores redaktører fået de rette værktøjer til hurtigt og effektivt at lave flotte sider - Kurt Bilde, Digital Projektleder, Syddansk Universitet

arrow previous arrow next