Gå til hovedindhold

Næstved Kommune

Websites i Kommuneplatformen

Næstved Kommune valgte fællesskabet og fik en langtidsholdbar hjemmesideløsning

Besøgende på naestved.dk oplever en flot ny hjemmeside med nem adgang til relevant information og kontakter i kommunen. Det man ikke kan se er, at Næstved Kommune valgte Cabanas abonnementsbaserede hjemmesideløsning, som er skræddersyet til kommunernes behov, med et unikt digitalt fællesskab for alle landets kommuner som et vigtigt omdrejningspunkt.

 

 

Udfordring

Udgangspunktet var et meget konkret behov for hjælp til udvikling af en ny og bedre hjemmeside for kommunen og den digitale service til borgerne. I vores indledende dialog med Næstved Kommune var det tydeligt, at de var åbne for at tænke nye tilgange. 

Som ofte når der tages sådanne større digitale initiativer og udvikles helt ny hjemmeside, var borgerens brugeroplevelse en høj prioritering. Det nye naestved.dk skulle have et enkelt og indbydende design og være overskuelig og nem for borgeren at navigere i.

Næstved Kommune ønskede en løsning, hvor web-redaktører og administratorer kunne opnå større fleksibilitet og effektivitet i deres arbejde med skabelse og vedligeholdelse af indhold. Og så var Næstved Kommune på udkig efter en leverandør, som kunne tilbyde en løsning, der fjernede risikoen for at blive mødt med store ekstra udgifter til videreudvikling, CMS- og andre systemopdateringer.

Løsning

Med Cabanas abonnementsbaserede hjemmesideløsning Kommuneplatformen har Næstved Kommune fået en ny flot hjemmeside og er samtidig blevet en aktiv deltager i et unikt digitalt fællesskab for landets kommuner, der i dag tæller kommuner som Ikast-Brande, Dragør og Guldborgsund. Næstved Kommune fået adgang til en platform, der kombinerer ‘gør det selv’ med ekstern udvikling i et tæt samarbejde mellem kommunens medarbejdere og Cabanas design-, kommunikation og udvikler-teams.

Næstved Kommune har fået en hjemmeside, hvor Kommuneplatformens standardskabeloner i design og funktionalitet danner rammen, imens elementer, der er skræddersyet til Næstved Kommune, er tilføjet til løsningen. Imens Næstved Kommune har haft gavn af fælles funktionalitet, har de fået en hjemmeside med en særegen identitet og alle deres ønsker til udtryk og brugeroplevelse indfriet. Som deltager i Cabana platformens digitale fællesskab, bidrager og nyder Næstved Kommune godt af værdien i videndeling, samt co-creation med kolleger fra andre af landets kommuner.

Specifikt for løsningen var det afgørende at imødekomme lovkrav om webtilgængelighed. Loven om webtilgængelighed skal sikre, at alle borgere så vidt som muligt skal kunne bruge offentlige organers websteder og mobilapplikationer. Det gælder ikke mindst brugere med handicap. Her er Næstved Kommune nu dækket ind med deres hjemmeside bygget i Kommuneplatformen. Hos Cabana altid vi nemlig altid højde for webtilgængelighed.

I den tidlige fase af samarbejdet valgte vi at samle kommunens mange web-redaktører til en boot.camp. Formålet var at skabe indsigter i, hvilket indhold redaktørerne prioriterede. Sammen med den historiske data for hjemmeside trafik, hjalp det os med at indfri ønsket om et skærpet fokus på kun at præsentere borgerne for relevant og opdateret indhold. Som et resultat heraf, er den nye hjemmeside blevet mindre end den tidligere - reduceret fra cirka 5000 til 400 sider.

Til det fortsatte arbejde med at sikre, at indholdet på hjemmesiden altid er relevant og opdateret, får kommunens web-redaktører med Kommuneplatformen automatiseret hjælp med notifikationer om indhold, der skal opdateres, og sider der ikke har været besøgt af borgere i mere end seks måneder.

Resultat

Den nye hjemmeside naestved.dk gik live i marts 2020 som resultat af et vellykket samarbejde på blot fem måneder.

Vi har som feedback fået bekræftet, at Næstved Kommune oplever at have fået en mere autonom hjemmeside, som tydeligt bærer præg af at være deres eget i design, funktionalitet og struktur. Her ikke mindst med frihed til at kommunen kan favne langt bredere med deres hjemmeside, når det gælder at kunne facilitere undersider med enhver form for kommunalt støttede initiativer. Noget der med Cabanas abonnementbaseret platform er blevet nemt at udvide og berige hjemmesiden med til fordel for ikke mindst borgerne i Næstved.

Læs om Kommuneplatformen

Kontakt os

Thomas Vorgaard

+45 4081 9594

tvo@cabana.dk