Gå til hovedindhold

Guldborgsund Kommune

Websites i Kommuneplatformen

Guldborgsund Kommune fik ny hjemmeside på 40 dage

Vi satte gang i arbejdet i august, og mindre end 40 dage senere blev Gulborgsund Kommunes hjemmeside lanceret. Hvordan kunne vi komme i mål på rekordtid? Fordi Guldborgsund valgte vores abonnementsbaseret løsning, Kommuneplatformen.

Guldborgsund Kommune blev medlem af et unikt digitalt fællesskab for landets kommuner - et fællesskab, hvor design og funktionalitet deles, og som dermed sikrer en bæredygtig fremtid.

Udfordring

I vores indledende dialog med teamet hos Guldborgsund Kommune i den tidlige sommer 2020, var en af de bekymringer vi blev præsenteret for, hvordan kommunen skulle kunne nå at planlægge og udvikle en komplet ny hjemmeside, med en hård deadline for lancering senest d. 23. september 2020. Datoen hvor den nye EU lovgivning med krav om webtilgængelighed trådte i kraft.

Hvilket baseret på Guldborgsunds egne erfaringer fra tidligere hjemmeside leverandørsamarbejder, fremstod som en næsten umulig udfordring. Det viste sig ikke at være tilfældet med Cabana :-)

Af andre specifikke krav til løsningen var en række integrationer til tredjepart services som Skyfish, kortinformation og medarbejder login med AD (Active Directory). Dette havde ikke været muligt med deres gamle hjemmeside, som var udviklet på en ældre version af Sitecore, og skabte flere udfordringer i forhold til kommunens ønsker for nyt design og funktionalitet.

Der var altså et meget konkret behov, for hjælp til udvikling af en ny og bedre hjemmeside for kommunen og den digitale service til borgerne, til hurtig levering men uden at gå på kompromis i kvalitet og pris!

Løsning

Afklaring og planlægning bestod af to konceptuelle samt en teknisk gennemgang, hvor vi præsenterede teamet hos Guldborgsund for Cabanas abonnementsbaserede hjemmesideløsning og digitale fællesskab for kommuner, Kommuneplatformen. 

Udgangspunktet er Cabana skabeloner i design og funktionalitet, hvor skræddersyede elementer er tilføjet, så alle ønsker til udtryk og brugeroplevelse er indfriet. Som deltager i Cabana platformens digitale fællesskab, bidrager og nyder Guldborgsund Kommune desuden godt af værdien i vidensdeling, samt co-creation med kolleger fra andre af landets kommuner. Platformen er en standard Umbraco 8 Cloud, udviklet som plug and play hjemmeside løsning for kommuner. Andre udvalgte inspirationscases baseret på denne løsning er www.naestved.dk og www.ikast-brande.dk.

Da designguiden og listen med krav og ønsker til den nye hjemmeside var afstemt, fik vi organiseret en boot camp for webredaktørerne i Guldborgsund Kommune. Formålet var, at gøre overgangen med konvertering af indhold fra den gamle til den nye hjemmeside så gnidningsløs som muligt. 25 webredaktører deltog, hvor vi startede ud en mandag med præsentation af den nye platform og derefter kastede alle sig over opgaven med at få indholdet gjort klart. Inden ugen var omme meldte alle tilbage, at opgaven var udført og alt indhold til den nye hjemmeside klart til publicering. 

Tilbagemeldingen fra webredaktørerne har efterfølgende været, at Cabana platformen har gjort deres arbejde med vedligehold af eksisterende og nyt indhold radikalt nemmere, med for eksempel automatiserede notifikationer om indhold der skal opdateres, og sider der ikke har været besøgt af borgere i mere end seks måneder.
 
Med udvikling af integration til Skyfish til Umbraco 8 Cloud, fik vi med Guldborgsund Kommunes nye hjemmeside også tilføjet en ny vigtig funktionalitet til fællesskabet, som andre kommuner med abonnement nu kan få glæde af, uden at skulle betale for udvikling heraf. Umbraco har senere fortalt os, at Cabana platformen er den første Umbraco løsning med en integration til Skyfish.

Det samme gælder udvikling af medarbejder login med AD (Active Directory), som blev udviklet til Guldborgsund Kommune, som den første kommune i fællesskabet, og som nu er til rådighed for alle andre kommuner. En funktionalitet, der gør det muligt for ansatte i kommunen at bruge kommune login til at få adgang som administrator og redaktør af hjemmesiden, samt at sikre at man, når man logger ud, automatisk logges ud på tværs af alle systemet. Øget brugervenlighed og sikkerhed.

 

Resultat

Den nye www.guldborgsund.dk gik live d. 23. september 2020, efter kun 40 dages arbejde med udvikling, oplæring af webredaktører og integration til ønskede tredjepart services.

Feedback fra vores kunde er i top, og i tæt dialog med teamet hos Guldborgsund, fortsætter videreudvikling af hjemmesiden, der som en del af abonnementsløsningen uden ekstra omkostninger, løbende udvikles specielt skræddersyet til Guldborgsund, samtidig med at Guldborgsund Kommune automatisk præsenteres for de nye muligheder i design og funktionalitet som udvikles til de andre kommuner i fællesskabet.

Læs mere om Kommuneplatformen

Kontakt os

Thomas Vorgaard

+45 4081 9594

tvo@cabana.dk