Gå til hovedindhold

Frederiksberg Kommune

Websites i Kommuneplatformen

Frederiksberg Kommune fandt tryghed i kommunefælleskabet

”Vi prioriterede at tale med mange kommuner på forskellige løsninger, inden vi valgte vores nye platform. Så ud over vores faglige vurdering har vi vægtet resultatet af vores egen trust-pilot,” siger webkonsulent Pernille Hollerup Jensen, der i sommeren 2023 stod i spidsen for udskiftningen af Frederiksberg Kommunes gamle CMS med Kommuneplatformen

 

Fuld migrering og ny IA på 4 måneder

På kun fire måneder havde vi i samarbejde med kommunens webteam genskabt kommunens grønne identitet på frederiksberg.dk og op mod 35 subsites.

Vi opsatte Frederiksberg Kommunes nye informationsarkitektur, opdaterede design og flyttede alt indhold på både hovedsites og subsites fra kommunens forældede hjemmesideløsning.

”Cabana har været gode til at lytte til vores behov og finde løsninger. Det gælder både hvad angår frederiksberg.dk, men også vores mange subsites, hvor flere havde særlige tekniske løsninger, der skulle fungere på de nye sites. Cabana hjalp os med at flytte vores indhold, så vi kunne koncentrere os om vores interne processer mv. Det betød også at vi kunne komme hurtigt ud over rampen og sikkert i mål trods de mange beslutninger og aktører der er forbundet med etablering af et kommunalt website,” siger Pernille Hollerup Jensen.

Ny menu skabte sammenhæng mellem sites

I en smidig designproces fokuserede vi på de forskellige målgrupper, som besøger kommunens forskellige typer hjemmeside. Sammen skabte vi i alt tre designskabeloner, kommunens sites skulle opbygges i.

Vi udviklede en ny menutype, som kunne rumme kommunens behov for at vise en tydelig tilknytning mellem subsites og hovedsite. Med vores dobbeltlogomenu, som nu er til rådighed for alle andre kommuner i fællesskabet, eksisterer Frederiksberg kommunes overordnede visuelle identitet tydeligt på alle kommunens subsite. 

Et trygt kommunefællesskab og samarbejde

Med Kommuneplatformen fik Frederiksberg Kommune ikke bare en ny hjemmesideløsning. Kommunen er blevet en del af en stor erfagruppe med bl.a. Aarhus Kommune, Næstved kommune, KL og Guldborgsund Kommune. Fællesskabet deler funktionalitet og design med hinanden. 

”Kommuneplatformen var testet af andre kommuner før os og i vores dialog med de øvrige kommuner på platformen oplevede vi en stor tilfredshed med både platform og samarbejde. Samlet set gav det en tryghed i forhold til at anvende Kommuneplatformen,” siger Pernille Hollerup Jensen.

”Cabana har et godt kendskab til, hvordan en kommunal forvaltning arbejder, vores beslutningsprocesser og behov. Det gør samarbejdet nemmere lige fra dag 1.”

Hør mere om samarbejdet - kontakt os

Lærke Helm-Rasmussen

+45 2855 0521

laerke@cabana.dk