Gå til hovedindhold

Albertslund Kommune

Kommuneplatformen

Albertslund Kommune er Danmarks hurtigste kommune!

På kun 25 dage fra aftalen var underskrevet, lancerede vi i samarbejde med Albertslund Kommunes team deres nye hjemmeside. Det indebar designproces, indholdsmigrering og undervisning af hjemmesidens redaktører.

Den til dato hurtigste lancering af ny hjemmeside for en kommune på Kommuneplatformen, Cabanas abonnementsbaserede kommuneløsning.

Udfordring

Et akut behov for en ny hjemmesideløsning og leverandør var opstået hos Albertslund Kommune. Et meget konkret behov om hjælp til udvikling af en ny og bedre hjemmeside, der skulle øge den digitale service til kommunens borgere. Albertslund Kommune havde et ønske om en hurtig levering, der ikke skulle gå på kompromis med kvalitet og pris. Service og support skulle være personlig og fleksibel.

Efter grundig research og dialog med flere mulige leverandører valgte Albertslund Kommune Cabana. Helt konkret valgte de vores bæredygtige løsning, Kommuneplatformen, skræddersyet til danske kommuner. Udslagsgivende var blandt andet, at vi hurtigt kunne levere en langtidsholdbar kvalitetsløsning. En anden grund var de mange fordele og besparelser, som følger med det at være en del af det digitale fællesskab, som Kommuneplatformen er.

Løsning

Indledningsvist blev alt omkring koncept og kommunens tekniske krav gennemgået. Her fik vi identificeret de særlige krav til funktionalitet og integrationer, som Albertslund havde til vores løsning. Konklusionen var, at Kommuneplatformen med ganske få undtagelser allerede dækkede Albertslunds ønsker til, hvad en ny hjemmeside skulle indeholde.

Vi kunne således allokere tid og fokusere på at skabe et unikt design samt få ryddet op og flyttet indhold fra den gamle til den nye hjemmeside. Vi kunne også gå igang med at undervise de mange web-redaktører, som skulle lære platformen at kende. Succesen med at få planlagt og flyttet indhold og efterfølgende undervist redaktører, har været helt essentiel for, at vi lykkedes med den hurtige lancering. På kun en uge, flyttede vi sammen med Albertslund-teamet alt indhold til den nye hjemmeside.  

Udgangspunktet for løsningen er Kommuneplatformens standardskabeloner i design og funktionalitet, hvor skræddersyede elementer er tilføjet, så alle ønsker til udtryk og brugeroplevelse er indfriet. Som deltager i Cabanas digitale fællesskab for kommuner, bidrager og nyder Albertslund Kommune desuden godt af værdien i vidensdeling og co-creation med kolleger fra flere af landets kommuner.

Det nye albertslund.dk har bl.a. integration til borger.dk, jobopslag fra Emply, billedarkiver i Skyfish og integration til kommunes AD. Derudover er Kommuneplatformens kommentar-funktion, der opfordrer til borgerinddragelse udviklet særligt til Albertslund Kommune. I dag er funktionen tilgængelig for alle andre kommuner på platformen.

Når det gælder service og support har Albertslund Kommune, som de mange andre kommuner på Kommuneplatformen, faste tjek-ind møder med Cabanas projektteam samt adgang til support og undervisning pr. e-mail og telefon. Hver tredje måned afholder vi desuden gratis kurser i bl.a. basal brug af platformen, SEO, webtilgængelighed og design. Alt sammen som en del af den månedlige abonnementspris. 

Resultat

Vi havde travlt, men der var på intet tidpunkt tvivl om, at vi i samarbejde med teamet hos Albertslund Kommune kunne nå i mål med projektet. Den nye hjemmeside gik live den 6 juli 2021, efter kun 25 dages arbejde med udvikling, flytning af indhold, oplæring af web-redaktører og integration til ønskede 3.partssystemer.

De første tidlige tilbagemeldinger fra web-redaktører og projektteamet er, at Kommuneplatformen har gjort deres arbejde med vedligehold af eksisterende og nyt indhold radikalt nemmere. Oplevelsen og kvaliteten af samarbejdet og især supporten var præcis det, de var på udkig efter hos en ny leverandør.

I tæt dialog med teamet hos Albertslund, videreudvikles der fortsat på hjemmesiden, da Kommuneplatformen fungerer som et dynamisk, moderne fællesskab, der altid er opdateret på systemversioner og nye digitale behov og tendenser. Dette som en del af abonnementsløsningen - og selvfølgelig uden ekstra omkostninger.

Gå op opdagelse i Albertslunds digitale univers her.

Læs mere om Kommuneplatformen

Kontakt hos Albertslund Kommune

Pernille Harting Frandsen, Udviklingskonsulent
pernille.harting.frandsen@albertslund.dk
+45 43 68 60 06

Kontakt os

Thomas Vorgaard

+45 4081 9594

tvo@cabana.dk