Gå til hovedindhold

Aarhus Kommune

Kommuneplatformen

Aarhus Kommune fik fleksibilitet og fællesskab med ny hjemmesideplatform

Med en altid opdateret hjemmesideløsning og en omfattende guide til kommunens store redaktørstab er Aarhus Kommune nu bedre rustet til effektivt at håndtere indhold og design på mere end 200 hjemmesider.

Over 200 subsites kræver fleksibilitet

Som mange andre kommuner stod Aarhus Kommune med en teknisk forældet hjemmeside. En opgradering af det daværende CMS forudsatte, at kommunen gennemførte et udbud. Aarhus Kommune søgte en langtidsholdbar løsning, en standardsoftware, hvor fremtidige opgraderinger var en del af abonnementsprisen.

"Vi havde i perioden op til udbud samlet ønsker til ny funktionalitet op. Først og fremmest havde vi behov for at få større frihedsgrader på vores subsites end der var mulighed for i vores eksisterende løsning. Vi har ca. 200 subsites, der spænder vidt i både indhold og lokale ønsker til designmæssig frihed," fortæller Per Ryolf, som er seniorkonsulent i Borgmesterens afdeling i Aarhus Kommune.

Ligesom bl.a. Horsens Kommune, Frederiksberg Kommune og Næstved Kommune faldt valget på Kommuneplatformen.

Samarbejdet med Cabana har været forbilledligt. I projektperioden har vi holdt ugentlige projektmøder men vores projektleder og andre nøglepersoner har altid været tilgængelige, når der var brug for det.

Cabana har ydet en kæmpe hjælp i migrering af indhold fra vores tidligere løsning. I opbygningsfasen har vi også haft bistand af Cabana til at gennemføre ugentlige lektiecafeer.

Per Ryolf, seniorkonsulent i Aarhus Kommune

Et værdifuldt kommunefællesskab – hvor merudvikling kommer alle til gode

Kommuneplatformen er i høj grad skabt af de kommuner, som er en del af udviklingsfællesskabet bag. Når en ny kommune kommer til, vokser platformen med funktionalitet og integrationer - som kommer alle andre til gode. Aarhus Kommune ser en stor fordel i at være en del af et kommunefællesskab. 

"I praksis har alle landets kommuner jo de samme funktionelle behov til en hjemmesideløsning," siger Per Ryolf.

Efter ønske fra Aarhus Kommune voksede Kommuneplatformen bl.a. med integration af videoer fra Azure og en ny komponent, Dokumentliste, der præsenterer dokumenter fra en mappe i en overskuelig og dynamisk liste- eller accordionvisning.

"Vi oplever allerede fordelen af at være med i et kundefællesskab i form af ny funktionalitet. Her mener vi også selv at have bidraget. Et par kernefunktioner i vores tidligere løsning fandtes ikke i Kommuneplatformen, men blev udviklet på foranledning af os, og de er nu til rådighed for andre kunder.”

"Kommuneplatformens måde at knytte komponenter til et menupunkt ny for os, og en lettelse. Det gør det fx muligt for os at blænde en komponent af mens den ikke er relevant og aktivere den igen ved behov. Det var noget vi fx havde stor nytte af i kommunikationen om den store snestorm i januar 2024, hvor vi havde en yderst dynamisk side, der blev opdateret mange gange dagligt," fortæller Per Ryolf.

Hurtig og kompetent support og en tidsbesparende guide

I dag har Aarhus Kommune et nyt hovedsite, over 200 subsites og en altid opdateret hjemmesideløsning. I driften sætter kommunen stor pris på den online guide Cabana har udformet til kommunens store redaktørstab, som løbende opdateres med praktiske manualer om alt fra SEO og webtilgængelighed til opsætning af indhold og design.

”Guiden er en rigtigt stor hjælp i det daglige arbejde for både vores redaktører og for mig og min kollega i systemejerskabet. Når man tager en så omfattende løsning i brug, lærer man i opbygningsfasen og det sparer meget tid for os at kunne henvise redaktører til først at konsultere guiden,” siger Per Ryolf.

Læs mere om Kommuneplatformen

Kontakt os

Lærke Helm-Rasmussen

+45 2855 0521

laerke@cabana.dk